None

Dit zijn de geselecteerde werken voor de Micropia Art & Design Awards 2024

– mei 16, 2024

Na weken van zorgvuldige overweging heeft de jury van de Micropia Art & Design Awards de geselecteerde werken uit de Open Call 2024 onthuld. Uit in totaal 35 diverse en internationale inzendingen, zijn vier stukken als winnaars naar voren gekomen.. Deze geselecteerde werken zullen komende herfst tentoongesteld worden in ARTIS-Micropia.

Deze kunstenaars en creaties zijn geselecteerd:

  • Fluid Dialogues by Basse Stittgen in collaboration with microENVISION, Juan Arturo Garcia, Andrès Garcia Vidal and the House of HIV
  • You Are What You Eat by Maksud Ali Mondal
  • Expanded Self by Sonja Bäumel
  • Mould & Dust by Vika Mitrichenko

Elke inzending heeft een grondige evaluatie ondergaan aan de hand van een reeks criteria vastgesteld door de jury. Factoren zoals innovatie, helderheid van het artistieke concept, esthetische aantrekkingskracht, educatief potentieel en de professionele praktijk van de kunstenaar werden zorgvuldig overwogen tijdens het selectieproces.

Juryverklaring:

Onze samengestelde selectie toont een mooie mix van kunstwerken. Sommige werken maken gebruik van microben om sociale en geopolitieke thema’s aan te kaarten, diep doordrongen van persoonlijke en emotionele ondertonen, waarbij toeschouwers worden uitgenodigd om hedendaagse kwesties te overdenken door een microscopische lens. Andere stukken benadrukken hoe microben zowel de natuur als het menselijk lichaam vormen. Deze werken tonen op overtuigende wijze aan dat microben niet alleen onderwerpen zijn binnen de kunst, maar co-creators zijn, waarvan het bestaan fundamenteel is voor het vormgeven van het artistieke verhaal.

De tentoonstelling deze herfst

ARTIS-Micropia kijkt reikhalzend uit naar het tentoonstellen van deze werken deze herfst. Blijf op de hoogte van de website en sociale mediakanalen van Micropia voor verdere updates en aankondigingen met betrekking tot de tentoonstelling en gerelateerde evenementen.